puszka.pl - pysznie!

Tarta wegańsko-wegetariańska z warzywami

Przepis z gatunku dziecinnie prostych, dla tych, co to mają milion rzeczy do zrobienia, ale mają dość patrzenia na kanapki. W naszym domu robiona "pół na pół" z powodu różnic w diecie i upodobaniach. A więc połowa z serem, połowa z ukochanymi przeze mnie suszonymi pomidorami.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 8

ciasto:
200 g mąki pełnoziarnistej
80 g margaryny roślinnej
3 łyżki wody
sól

farsz:
ugotowane na parze:
2 młode ziemniaki
1 marchewka
1/2 brokuła

1 czerwona cebula
1/2 czerwonej papryki
2 łyżki kukurydzy konserwowej
2 łyżki groszku
suszone pomidory w zalewie

sól
opcjonalnie żółty ser, jeśli ktoś je - albo wegański - czemu nie?

Przygotowanie:

Ciasto zagnieść, rozwałkować i wyłożyć na blaszkę.

Marchew, ziemniaki i brokuł "zmiękczyć na parze". Wszystkie składniki pokroić i ułożyć w dowolną kompozycję, posypać - czym tam się ma ochotę i piec, aż będzie gotowe...

Wskazówki i uwagi:

Najpierw ułożyłam na cieście ziemniaki, dzięki czemu część wegańska nie rozsypywała się. Myślę, że można spróbować też z miękkim tofu, które także będzie trzymać resztę składników razem.
Nadesłał(a) gram-w-zielone, dnia: Jun 2, 2012
Źródło/autor przepisu: http://gram-w-zielone.blogspot.com/2012/05/tarta-z-warzywami.html

Twoje zapiski: