1. 1 łyżkę mąki wymieszać z 1 łyżką cukru, wkruszyć drożdże i zalać 2 łyżkami ciepłego mleka. Odstawić na 15 minut do wyrośnięcia.
2. Dodać następnie resztę mąki, cukru, mleka oraz masło. Zagnieść miękkie ciasto. Odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia.
3. Jabłka obrać, umyć, pokroić w drobną kostkę. Wiórki przyprażyć na złoty kolor. Jabłka lekko poddusić z cynamonem i na końcu wymieszać z wiórkami.
4. Ciasto rozwałkować na placek o grubości 0,5 cm, rozłożyć na nim jabłka i zawinąć w roladę. Pokroić na kawałeczki i układać na blasze wysmarowanej tłuszczem, skręcaną stroną do góry. Odstawić jeszcze na 15 minut.
5. Piec w temp. 190 stopni C ok. 40 minut.