puszka.pl - pysznie!

Makaron z kapustą kiszoną i grzybami

Potrawa bardzo sycąca.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

1/2 paczki grubszego makaronu
1 duża cebula
8 grzybów suszonych
20 dkg pieczarek
25 dkg kapusty kiszonej
1 mała marchewka
sól i pieprz
olej
kminek
listek laurowy

Przygotowanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić.

Suszone grzyby ugotować do miękkości, kapustę pokroić i obgotować w wodzie z grzybów wraz z listkiem laurowym i odcedzić, a startą cebulę, marchew oraz pokrojone pieczarki podsmażyć na oleju.

Wszystkie składniki wymieszać na patelni i doprawić.
Nadesłał(a) araksol, dnia: May 26, 2012
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: