puszka.pl - pysznie!

Warzywa z fasolą do makaronu

Danie łatwe i sycące.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

szklanka fasoli jaś
3 szklanki makaronu
1 duża marchew
kawałek selera
1/2 pietruszki
ząbek czosnku
duża cebula
tymianek
pieprz
sól
łyżka oleju

Przygotowanie:

Fasolę namoczyć i ugotować w wodzie, w której się moczyła. Warzywa zetrzeć na tarce o dużych otworach i udusić na oleju razem z pokrojoną cebulą i czosnkiem, dodać odcedzoną fasolę i przyprawy, wymieszać z ugotowanym makaronem.

Wskazówki i uwagi:

Zamiast makaronu można podać z kluskami kładzionymi.
Nadesłał(a) araksol, dnia: May 24, 2012
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: