Tofuciki z sosem miętowym
		
			Szybki dodatek do obiadu, albo pomysł na przekąskę ;)
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: lakto-wege
		
	
		
			Składniki:
			
				 2
 2
			
			
	
			tofu wędzone - pół kostki o wadze 250-270 g
2 łyżki mąki
szczypta czubrycy czerwonej (wg uznania)
sos:
kilka liści mięty
pół małego jogurtu naturalnego
2 łyżeczki ostrej papryki
odrobina soku z cytryny
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
				
				
				 
 
				
				
			
		
		Tofu zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Wymieszać z mąką i czubrycą. Uformować niewielkie kulki i smażyć na oleju, obracając z każdej strony.
Sos: porwać miętę na drobne kawałki, wymieszać z jogurtem, dodać sok z cytryny i ostrą paprykę.
	 
	
	
	
		Wskazówki i uwagi:
		Nie smażyć na dużym ogniu, bo będą zbyt suche. Smacznego!
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: