puszka.pl - pysznie!

Spaghetti tri colores

Naprawdę da się zrobić w 10 minut:)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 1

makaron (ja robiłam wstążki, ale chyba spaghetti lepszy)
3 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
łyżka drobno pokrojonej czerwonej papryki
jedno suszone chili bez pestek (albo mniej jak nie lubimy ostrego)
łyżka natki pietruszki

parmezan - opcjonalnie

Przygotowanie:

Pokroić drobno paprykę i chili, czosnek na cienkie plasterki, pietruszkę posiekać. Zagotować dobrze posoloną wodę, wrzucić makaron i w czasie jak się gotuje wlać chlust oliwy na małą patelnię, wrzucić paprykę, chili i czosnek i na małym ogniu smażyć przez jakieś 5 minut, ma się zrobić trochę miększe, ale nie brązowe.

Odcedzić makaron, wymieszać w misce z oliwą papryką, czosnkiem i natką i jak ktoś chce - parmezanem.

Wskazówki i uwagi:

Przełożyć z miski na talerz :-p Znakomite jak wrócimy głodni z pracy i nie mamy obiadu. Albo z zakupów. Albo ze spaceru :)
Nadesłał(a) zsz, dnia: May 19, 2012
Źródło/autor przepisu: jadłam coś podobnego w restauracji

Twoje zapiski: