Parówki sojowe dostępne w sklepach są drogie i zazwyczaj smakują jak podeszwa. Publikuję więc przepis na parówki, które smakują o niebo lepiej niż te kupione.
Tofu umieścić w blenderze, dodać 100 ml wody razem z 2 łyżkami sosu sojowego, dodać wszystkie pozostałe składniki z wyjątkiem glutenu, zmiksować, a następnie dodać gluten i ponownie zmiksować.
Z wyrobionej masy formować parówki zawijając je ciasno w folię aluminiową. Tak przygotowane parówki umieścić w naczyniu do gotowania na parze, po czym gotować na wolnym ogniu około 45 minut. I gotowe.
Wskazówki i uwagi:
Przygotowanie może wydawać się trudne, ale to tylko pozory. Życzę smacznego!
Nadesłał(a) ~tomm,
dnia: 2012-05-14 21:49:16.793
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.