ciasto: - szklanka mleka sojowego
- szklanka wody
- ok. 3/4 szklanki mąki pszennej
- ok. 2/3 łyżki oliwy
- szczypta soli
farsz: - duża cebula
- ok. 2 ząbki czosnku (wg uznania)
- ok. 200g pieczarek
- sól, pieprz (przyprawy wg uznania)
Przygotowanie:
Ciasto: zmiksować wodę, mleko, mąkę i sól tak, by ciasto miało konsystencję ciasta do naleśników. Smażyć na małym ogniu.
Farsz: cebulę pokroić w drobną kostkę, wrzucić na rozgrzany olej na patelni, dodać wyciśnięty czosnek. Gdy już będzie miała rumiany kolor, dodać posiekane pieczarki i dusić pod przykryciem. Doprawić do smaku, nakładać do naleśników, zawinąć.
Nadesłał(a) mena77,
dnia: 2012-04-30 14:39:39.693
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.