- stary chleb / bułka (na grzanki)
- 4 papryki
- pomidory z puszki lub świeże - ok. 400 g
- cebula
- sól, pieprz
- włoszczyzna / kostka rosołowa (warzywna)
- opcjonalnie: czerwona fasola z puszki
Przygotowanie:
Przygotować bulion z włoszczyzny lub kostki rosołowej. Pokroić cebulę i paprykę, podsmażyć lekko na patelni, zblendować razem z pokrojonymi pomidorami i fasolą, dodać wszystko do gotującego się bulionu.
Zagotować. Jak zupa będzie mało gęsta, to zagęścić zawiesiną z mąki i wody, lub z mąki i mleka sojowego (zależy, jak kto lubi).
*Bułki/chleb pokroić w kostkę, włożyć do rozgrzanego piekarnika aż będą twarde. Zupę podawać z grzankami, jak widać na zdjęciu :)
Nadesłał(a) mena77,
dnia: 2012-04-30 14:59:33.424
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.