puszka.pl - pysznie!

Sałatka z czerwonej fasoli i komosy ryżowej

Wszystko robiłam "na oko", wiec ilość składników zależna jest od upodobań smakowych konsumenta ;)))


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: zależy od ilości składników :)

czerwona fasola (ew. z puszki)
komosa ryżowa (quinoa)
ogórek kiszony
czerwona cebula
czosnek
pomidor świeży
pomidor suszony na słońcu
natka pietruszki (sporo)
szczypiorek
pieprz cayenne
olej lniany
ew. sok z cytryny
i szczypta miłości :)

Przygotowanie:

Fasole namoczyć na noc i ugotować, ja pod koniec gotowania dodaję odrobinę soli. Komosę ryżową dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą, zalać wrzątkiem i chwilę gotować (ok. 7 min). Reszte składników pokroić w malutkie kawałeczki, czosnek wycisnąć i zalać wszystko olejem lnianym. Można dodać troszeczkę soku z cytryny dla zaostrzenia smaku. Jeść z miłością :))) Smacznego!
Nadesłał(a) lemadamme, dnia: 2012-04-27 16:09:13.642
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: