puszka.pl - pysznie!

Zupa pieczarkowa z mlekiem zwykłym i skondensowanym


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

250 g świeżych pieczarek
40 g margaryny
40 g mąki
0,5 litra mleka
0,5 litra wywaru warzywnego
sól
świeżo zmielony pieprz
2 łyżki mleka skondensowanego
1 łyżeczka posiekanej zielonej pietruszki do posypania

Przygotowanie:

Pieczarki umyć, odsączyć i pokroić w plasterki. Tłuszcz roztopić w garnku, podsmażyć na nim pieczarki, oprószyć je mąką i jeszcze krótko smażyć.

Zawartość garnka zalać mlekiem i wywarem, podgotować. Dodać sól i pieprz do smaku, domieszać mleko skondensowane. Posypać zieloną pietruszką.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Oct 17, 2000
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 10/2000 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia

Twoje zapiski: