puszka.pl - pysznie!

Puree dyniowo-ziemniaczane

Bajecznie kolorowe :)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

ziemniaki - zwykłe i/lub bataty
podobna ilość dyni (hokkaido i piżmowa są o tyle fajne, że konsystencją przypominają ziemniaki - zawierają mało wody)
mleko kokosowe (można zmiksować wiórki kokosowe z niedużą ilością wody), sojowe lub inne
sól
ew. inne przyprawy - np. gałka muszkatołowa lub curry

Przygotowanie:

Dynię i ziemniaki pokroić w kostkę - ziemniaki drobniej, bo inaczej dłużej się gotują. Ugotować lub upiec razem i ugnieść z przyprawami i odrobiną mleka kokosowego lub innego.

Pieczenie: ok. 60 min w 180 st. C lub 40 min w 200 st. C.
Nadesłał(a) ~wd, dnia: Apr 15, 2012
Źródło/autor przepisu: pomysł gosi_w z wegedzieciak.pl

Twoje zapiski: