puszka.pl - pysznie!

Marynowane grzybki


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 kg borowików, rydzów lub gąsek
pół łyżeczki soli
2 łyżeczki cukru
4 cebule

1,5 szklanki octu winnego
0,5 łyżeczki angielskiego ziela
0,5 łyżeczki ziarnistego pieprzu
2 laurowe listki

Przygotowanie:

Grzyby umyć, osączyć. Włożyć do rondla, oprószyć solą i cukrem, dodać obraną i pokrojoną cebulę, skropić wodą, dusić ok. godziny, ciągle mieszając.

Miękkie grzyby zalać octem, dodać przyprawy i dwukrotnie zagotować. Przełożyć do słoików.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Oct 16, 2000
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 10/2000 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia

Twoje zapiski: