puszka.pl - pysznie!

Grzanki z mikrofali z dodatkiem pomidora

Proste w wykonaniu grzanki z mikrofali. Świetne na szybkie śniadanie :)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 1

2 kromki chleba
oliwa
sól pieprz
zioła prowansalskie
pomidor

Przygotowanie:

Chleb posmarować z wierzchu oliwą i wsadzić na 1 min do mikrofali.
Wyjąć, położyć na wierzch plastry pomidora, posypać solą, pieprzem i ziołami i wsadzić do mikrofali na kolejne 1,5 minuty.

Wskazówki i uwagi:

Grzanki po wyjęciu powinny być chrupkie, więc czas pieczenia zależy od rodzaju mikrofali (w mojej wystarczy podany w przepisie czas).

Grzanki świetnie smakują z dodatkiem keczupu.

Bardzo dobre są też gdy oprócz pomidora da się na wierzch jeszcze plasterki parówki sojowej.
Nadesłał(a) agnmid, dnia: 2012-04-10 14:15:48.317
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: