puszka.pl - pysznie!

Sałatka ze świeżym kalafiorem, kukurydzą, ogórkiem i koperkiem


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1 surowy kalafior
puszka kukurydzy
3 ogórki konserwowe
1/2 pęczku koperku
10 dag dobrego sera żółtego (opcjonalnie)
mała cebula
ząbek czosnku
sól, pieprz,
majonez

Przygotowanie:

Różyczki kalafiora drobniutko! pokroić. Można nawet zetrzeć na tarce, albo zmiksować w robocie kuchennym. Cebulę, ogórki, ser, koperek pokroić, posiekać. Czosnek zetrzeć na tarce. Posolić, dodać pieprzu i majonezu.

Wymieszać i jeść w pełnym zachwycie ;)
Nadesłał(a) EwaH, dnia: Apr 6, 2012
Źródło/autor przepisu: Ewa Olimpia

Twoje zapiski: