puszka.pl - pysznie!

Jogurt z tofu i mleka sojowego

Smaczny jogurcik. Prosty i szybki w przygotowaniu.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

150 g tofu
0,5 szkl. mleka sojowego
łyżka cukru (najlepiej trzcinowego)
owoce (do wyboru np. truskawki, jagody, banan)

Przygotowanie:

Do miksera wrzuć tofu, wlej mleko i dodaj cukier. Zmiksuj dokładnie
i dodaj połowę przygotowanych owoców. Miksuj dalej aż powstanie jednolita masa. Wylej do miseczki i dodaj pozostałą część owoców.

Wskazówki i uwagi:

Do jogurtu można dodać rodzynki, słonecznik, orzechy to zależy od tego co lubimy mieć w jogurcie :)
Nadesłał(a) agnmid, dnia: 2012-04-03 07:42:32.201
Źródło/autor przepisu: przepis pochodzi od mojej znajomej weganki

Twoje zapiski: