puszka.pl - pysznie!

Pieczony kabaczek, cukinia lub patison

Prosty przepis na pieczone dyniowate. Szybko i pysznie :) Wszystkie patisony, kabaczki i cukinie się nadają - małe i duże, młode, co nie mają nawet nasion, i te, która mają grubą skórę i mnóstwo nasion w środku. Wszystkie po przyrządzeniu są przepyszne :)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

kabaczek, cukinia lub patison
oliwa
sól
zioła prowansalskie
główka czosnku

Przygotowanie:

Warzywo przekrawamy wzdłuż na pół. Łyżką należy wybrać pestki, jeśli są i są już twarde. Następnie posmarować wnętrze oliwą, posolić, obficie posypać ziołami prowansalskimi i drobno pokrojonymi ząbkami czosnku.

Piec do miękkości w temperaturze 160 st. C. Czas pieczenia zależy od rozmiarów warzywa.
Nadesłał(a) Luna7, dnia: Apr 1, 2012
Źródło/autor przepisu: przepis własny

Twoje zapiski: