puszka.pl - pysznie!

Sałatka bananowo-ogórkowa

Jest to świetna sałatka. Ma lekko słodki smak. Nadaje się na każdy posiłek - jako śniadanie, obiad, kolacja lub lekka przekąska.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 1

6 dużych liści sałaty
0,5 zielonego ogórka
1 banan
ziarna słonecznika
kiełki, np. rzeżuchy, rzodkiewki
oliwa z oliwek
zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Umyć sałatę. Pokroić w półplasterki ogórka, banana i dodać do sałaty. Posypać ziarnami słonecznika i kiełkami np. rzeżuchy, rzodkiewki lub innymi. Dodać odrobinę ziół prowansalskich i skropić oliwą

Wskazówki i uwagi:

Najlepiej jak oliwa będzie z pierwszego tłoczenia. Zamiast ziół prowansalskich można też dodać własną mieszankę świeżych lub suszonych ziół.
Nadesłał(a) morango, dnia: Mar 4, 2012
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: