puszka.pl - pysznie!

Rumowe banany w cieście drożdżowym


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

8 bananów
1/3 szklanki rumu

30 dag mąki
4 dag drożdży
3 jajka
1,5 szklanki mleka
olej do smażenia
+ cukier puder do posypania

Przygotowanie:

Banany podzielić na 4-5 części i zalać rumem.

Do mąki wrzucić drożdże, żółtka, mleko i łyżkę oleju - dokładnie wymieszać. Ubić białka i dodać do ciasta.

Banany osączyć z rumu. Zanurzać je w cieście i łyżką kłaść na patelni. Smażyć 3 minuty. Wykładać na papier, by ociekły z tłuszczu. Posypać cukrem pudrem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-10-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Wyszperane w Telegazecie TVP2

Twoje zapiski: