puszka.pl - pysznie!

Fasolka mung ze szpinakiem

Szybki i niezwykle smaczny pomysł na obiad :)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

fasolka mung
szpinak (u mnie mrożony)
gęsty przecier pomidorowy
czosnek
sól, pieprz, chilli

Przygotowanie:

Fasolkę gotujemy w wodzie, bez soli. Gdy będzie już prawie idealnie miękka (ok. 10 minut), odlewamy większość wody (o ile nie wyparowała) i dodajemy szpinak oraz czosnek.

Gotujemy aż szpinak się rozmrozi, dolewamy przecieru pomidorowego (tylko tyle, aby pokrył warzywa, ale by nie pływały one w sosie), soli, pieprzu, chilli.

Gotujemy jeszcze chwilkę, aż smaki się połączą. Podajemy z ryżem lub kaszą (najlepiej jaglaną).
Nadesłał(a) nika_25, dnia: Feb 22, 2012
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: