puszka.pl - pysznie!

Zupa krem warzywna

Zupa najszybsza z możliwych, z wykorzystaniem resztek z kuchni.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

bulion warzywny (ok. 1 - 1,5 litra)
pół brokuła
pół kalafiora
cebula
puszka groszku konserwowego
łyżka masła
przyprawy
ser żółty

+ chleb na grzanki

Przygotowanie:

W bulionie gotujemy kalafiora i brokuła aż zmiękną. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz odcedzony groszek, gotujemy jeszcze chwilkę. Dodajemy łyżkę masła, miksujemy całość blenderem. Doprawiamy.

Całość podajemy z grzankami i posypujemy startym serem.

Wskazówki i uwagi:

Niestety, ilość moich składników została podana "na oko", ale sądzę, że jest wystarczająca.
Nadesłał(a) hala, dnia: Feb 18, 2012
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: