puszka.pl - pysznie!

Naleśnik z mąki pszennej i grochowej

Asia uwielbia :-) Pierwszy raz na 1,5 roczku.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

mąka pszenna biała - 150 g
mąka pszenna razowa lub ziarno pszenicy - 150 g
mąka grochowa lub groch - ok. 30 g
sól - 1/2 łyżeczki lub wedle uznania
woda - dużo, ok. 3 szklanki
+ olej do smażenia

Przygotowanie:

Groch zmielić na mąkę, pszenicę również. Dodać białą mąkę pszenną i sól, zmiksować z wodą tak, aby było bardzo płynne. Konsystencja - jak słaba śmietana.

Rozgrzać patelnię, mało oleju. Robimy duże naleśniki, prawie na całą patelnię, i średnio grube.
Nadesłał(a) Andy, dnia: Sep 21, 2000
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: