puszka.pl - pysznie!

Prosty makaron ze szpinakiem i czosnkiem


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

makaron (ja użyłam fusilli, ale każdy rodzaj powinien się spisać)
ok. 200 g rozdrobnionego mrożonego szpinaku
ok. 3 ząbki czosnku
sól
pieprz ziołowy
oliwa z oliwek
+ ziarnka słonecznika do posypania

Przygotowanie:

Makaron gotujemy, a w międzyczasie na oliwie z oliwek podsmażamy czosnek przeciśnięty przez praskę. Po chwili dorzucamy szpinak i smażymy na małym lub średnim ogniu. Gdy szpinak już w całości się rozmrozi, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym.

Jeśli nie czuć czosnku do najlepiej dodać go więcej lub doprawić czosnkiem w proszku.
Nadesłał(a) lovela5, dnia: Jan 20, 2012
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: