5 ziemniaków
4 rzodkiewki
2 ogórki kiszone
pół małej cebuli
natka pietruszki
sól
pieprz
majonez np. z tofu
parówki sojowe
musztarda
Przygotowanie:
Ugotuj ziemniaki ze skórką, obierz i pokrój w talarki. Obierz cebulę, drobno posiekaj, potnij ogórki, rzodkiewkę w plasterki, posiekaj natkę pietruszki. Połącz ze sobą składniki, przypraw, dodaj majonez, wymieszaj.
Podgrzej parówki sojowe.
Na talerz nałóż trochę sałatki, obok parówkę i odrobinę musztardy.
Wskazówki i uwagi:
Można użyć oleju truflowego by skropić sałatkę ziemniaczaną.
Nadesłał(a) agnmid,
dnia: 2012-01-20 06:01:52.671
Źródło/autor przepisu: Przepis pochodzi od mojej ciotki z niemiec .