puszka.pl - pysznie!

Ziemniaczno- warzywno-sojowe danie obiadowe

Szybkie i smaczne danie obiadowe.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 3

5 ziemniaków
4 rzodkiewki
2 ogórki kiszone
pół małej cebuli
natka pietruszki
sól
pieprz
majonez np. z tofu
parówki sojowe
musztarda

Przygotowanie:

Ugotuj ziemniaki ze skórką, obierz i pokrój w talarki. Obierz cebulę, drobno posiekaj, potnij ogórki, rzodkiewkę w plasterki, posiekaj natkę pietruszki. Połącz ze sobą składniki, przypraw, dodaj majonez, wymieszaj.

Podgrzej parówki sojowe.

Na talerz nałóż trochę sałatki, obok parówkę i odrobinę musztardy.

Wskazówki i uwagi:

Można użyć oleju truflowego by skropić sałatkę ziemniaczaną.
Nadesłał(a) agnmid, dnia: Jan 20, 2012
Źródło/autor przepisu: Przepis pochodzi od mojej ciotki z niemiec .

Twoje zapiski: