1 ciasto francuskie
3 ziemniaki
2 większe cebule
1 marchewka
1 pietruszka (korzeń)
pół selera
1 papryka czerwona
trochę kapusty pekińskiej
1 duży ząbek czosnku
1 puszka zielonego groszku
sól, pieprz, pieprz ziołowy, curry, papryka ostra
olej do smażenia
Przygotowanie:
1. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i seler kroję drobno, gotuję do miękkości.
2. Cebulę, paprykę i kapustę pekińską siekam drobno i smażę na oleju.
3. Siekam drobno czosnek.
4. Wszystkie powyższe składniki łączę, dodaję puszkę groszku i czosnek. Przyprawiam do smaku.
5. Całość ubijam aż powstanie zwarta masa.
6. Ciasto francuskie dzielę na nieduże trójkąty lub prostokąty.
7. Kawałki ciasta formuję w koperty, napełniam farszem, dokładnie sklejam.
8. Piekę 15-20 minut w 200 st. C.
Wskazówki i uwagi:
Wegańskie ciasto francuskie możemy kupić w Biedronce za 2,99 zł :)
Nadesłał(a) grubcieen,
dnia: 2012-01-20 06:24:35.223
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.