puszka.pl - pysznie!

Zupa wiosenna z makaronem szpinakowym

Wariacja na temat tradycyjnego rosołu.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

3 marchewki
2 pietruszki
kawałek selera
por
ząbek czosnku
cebula
szklanka zielonego groszku mrożonego
łyżka suszonej pietruszki
łyżka suszonego lubczyku
2 łyżki masła
3 łyżki oliwy z oliwek
świeżo mielony czarny pieprz
papryka słodka
1/2 łyżeczki soli
makaron szpinakowy

Przygotowanie:

Włoszczyznę, cebulę i czosnek obieramy i wkładamy do garnka. Dodajemy masło, oliwkę, sól, zalewamy wodą i gotujemy ok. 30 minut na małym ogniu.

Kiedy wywar będzie gotowy wyjmujemy warzywa, a do zupy dodajemy groszek, pietruszkę, lubczyk i pozostałe przyprawy. Gotujemy jeszcze kilka minut, aż groszek będzie miękki. Ugotowaną w wywarze marchewkę kroimy w kostkę i dodajemy ponownie do garnka.

Zupę podajemy z makaronem szpinakowym.
Nadesłał(a) Zielona, dnia: Jan 14, 2012
Źródło/autor przepisu: http://zielonawsrodludzi.blogspot.com/

Twoje zapiski: