puszka.pl - pysznie!

Zupa owocowa z truskawkami i cynamonem


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

0,5 kg truskawek (mrożonych lub świeżych)
jabłko
cynamon
woda po gotowaniu gruszek lub czysta
makaron
cukier

ewentualnie: resztki kompotów lub dżemów zalegające w lodówce,
wiśnie, jagody, maliny, śliwki, gruszki lub inne ulubione owoce

Przygotowanie:

Makaron gotujemy w nieosolonej wodzie. Jabłko obieramy i kroimy w kostkę, truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek i wrzucamy do garnka. Zupę można ugotować na wodzie po gotowaniu gruszek na gorąco lub dodać czystą wodę. Zupę przyprawiamy dużą ilością cynamonu i odrobiną wanilii. Danie gotujemy ok. 10 minut, aż owoce zmiękną.

Jeśli mamy w lodówce resztki dżemów lub kompotów, śmiało możemy dodać je do zupy. Jeśli dodajemy inne owoce niż jabłka i truskawki (np. wiśnie, które są kwaśne), zupę należy delikatnie dosłodzić.
Nadesłał(a) Zielona, dnia: Jan 14, 2012
Źródło/autor przepisu: http://zielonawsrodludzi.blogspot.com/

Twoje zapiski: