nudle (oczywiście, można użyć makaronu ryżowego, sojowego lub innego, ale jeśli chcemy zaoszczędzić, najlepiej kupić 2 opakowania jakiegoś Vifona)
3 kotlety (steki) sojowe z opakowania
1/2 marchewki
1/2 cebuli
kawałek żółtej papryki
kawałek kapusty pekińskiej
przyprawa do potraw chińskich
ew. sos sojowy lub chociażby imbirowy z soją
Przygotowanie:
Gotujemy kotlety sojowe, a w międzyczasie zalewamy nudle wrzątkiem. Myjemy i kroimy w cienkie plasterki wszystkie warzywka.
Ugotowane kotlety też kroimy i wrzucamy razem z warzywami na patelnię. Do tego dorzucamy parę szczypt przyprawy i ew. sosy. Przysmażamy wszystko razem z makaronem.
Wskazówki i uwagi:
Myślę, że można dodać też innych warzyw, ale akurat te, które wymieniłam, są tanie i jest duża możliwość, że gdzieś się walają po lodówce.
Nadesłał(a) bonamartinka,
dnia: 2012-01-06 16:14:34.402
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.