puszka.pl - pysznie!

Oliwkowa pasta do chleba

Przepyszna, delikatna w smaku pasta do kanapek, do tego błyskawiczna. Polecam:)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1/3 szklanki łuskanego słonecznika
150 g zielonych oliwek (bez pestek i bez zalewy, rzecz jasna ;)
1-2 łyżki oliwy

Przygotowanie:

Słonecznik zalać wrzątkiem na jakieś dziesięć minut, odcedzić. Dodać oliwki i oliwę (naprawdę niedużo, tylko dla konsystencji) i zmiksować całość na gładko. Gotowe:)

Wskazówki i uwagi:

Wg mnie pasta jest pyszna sama z siebie, ale jeżeli ktoś woli wyraźniejsze smaki, niech doda pieprz, jakieś zioła, może czosnek?
Najlepsza ze świeżym pomidorem :)
Nadesłał(a) ironka, dnia: 2012-01-01 18:54:05.692
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: