6 tortilli pszennych (o średnicy ok. 25 cm)
220 g serka śmietankowego o smaku czosnkowym
2 opakowania tofu - cienko pokrojonego, wędzonego lub marynowanego
125 g świeżej bazylii
60 g suszonych pomidorów
12 wypłukanych liści sałaty
Przygotowanie:
Posmarować lekko każdą tortillę serkiem. Położyć kilka plasterków tofu na środku każdej tortilli. Ułożyć warstwę świeżej bazylii, a następnie warstwę pomidorów. Nie nakładać składników zbyt blisko krawędzi tortilli. Ułożyć na całości liście sałaty.
2. Zawinąć tortille ciasno w rulony. W każdą tortillę wbić w równej odległości 4 wykałaczki w miejsca dobrze wypełnione nadzieniem. Umieścić rulony na talerzu, przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny do schłodzenia.
3. Przed podaniem przekroić każdy rulon na cztery równe części.
Wskazówki i uwagi:
Zamiast wbijania wykałaczek, przed wstawieniem do lodówki dobrze jest zawinąć rulony w plastikową folię.