puszka.pl - pysznie!

Tom Jued Tao-Hoo Sa-Rai

Prosta tajska zupa z wodorostami i tofu.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

- kostka tofu
- garść wodorostów
- 1 marchewka
- mały kalafior
- pół cebuli
- sól
- pieprz biały
- sos sojowy

Przygotowanie:

1. Zagotować wodę (odmierzyć odpowiednią ilość na dwa talerze), dodać soli.
2. Posiekać tofu, marchewkę i kalafiora.
3. Pokrojone składniki dodać do zupy w następującej kolejności: kalafior, marchewka, cebula, wodorosty, tofu.
4. Gotować około 10 minut. Można dodać sosu sojowego do smaku albo białego pieprzu.
5. Zupę podawać przystrojoną natką pietruszki.

Smacznego!
Nadesłał(a) eroz, dnia: 2011-12-26 14:50:52.039
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: