puszka.pl - pysznie!

Rolada szpinakowa z brokułami

Szybkie i efektowne danie.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

- pół opakowania mrożonego szpinaku
- pół opakowania mrożonych brokułów
- 2 cebule
- odrobina tłuszczu do smażenia cebulki (u mnie masmix niskotłuszczowy)
- przyprawy

- opakowanie ciasta francuskiego

Przygotowanie:

Brokuły gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i kroimy na małe kawałki. W rondelku rozmrażamy szpinak z przyprawami, lekko podduszamy.

Cebule kroimy w kawałki, solimy i przysmażamy na DOSŁOWNIE małej łyżeczce tłuszczu. Wszystkie warzywa mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia (dlatego ja to wszystko zrobiłam wczoraj wieczorem).

Rozwijamy ciasto francuskie, nakładamy farsz i zwijamy roladę. Wstawiamy do piekarnika na 30 minut w temp. 200 st. C.

Wskazówki i uwagi:

Pod koniec pieczenia można położyć plasterek serka żółtego na wierzch.
Nadesłał(a) koralina, dnia: 2011-11-30 18:58:18.543
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: