Razowe muffinki orkiszowe w białą czekoladą, migdałami i cynamonem
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:
20 babeczek
2 szklanki mąki orkiszowej razowej
1 szklanka mąki pszennej
4 łyżki mąki ziemniaczanej
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka cynamonu
1/2 szklanki brązowego cukru
4 łyżki otrębów 4 zboża
3/4 szklanki płatków migdałowych
16 kostek czekolady białej napowietrzanej
3/4 szklanki oleju
2 szklanki mleka
2 łyżki ekstraktu waniliowego
łyżka melasy trzcinowej
Przygotowanie:
Czekoladę kroimy w małą kostkę i wrzucamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Foremki wypełniamy ciastem prawie do pełna.
Babeczki pieczemy w temperaturze 180 st. C przez 20 minut.
Twoje zapiski: