puszka.pl - pysznie!

Razowe muffinki orkiszowe w białą czekoladą, migdałami i cynamonem


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: 20 babeczek

2 szklanki mąki orkiszowej razowej
1 szklanka mąki pszennej
4 łyżki mąki ziemniaczanej
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka cynamonu
1/2 szklanki brązowego cukru
4 łyżki otrębów 4 zboża
3/4 szklanki płatków migdałowych
16 kostek czekolady białej napowietrzanej
3/4 szklanki oleju
2 szklanki mleka
2 łyżki ekstraktu waniliowego
łyżka melasy trzcinowej

Przygotowanie:

Czekoladę kroimy w małą kostkę i wrzucamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Foremki wypełniamy ciastem prawie do pełna.

Babeczki pieczemy w temperaturze 180 st. C przez 20 minut.
Nadesłał(a) Zielona, dnia: 2011-11-21 19:05:23.209
Źródło/autor przepisu: http://zielonawsrodludzi.blogspot.com/

Twoje zapiski: