1 i 1/2 szklanki musu z dyni (zmiksowanej dyni)
1/3 szklanki oleju roślinnego
2/3 szklanki cukru
olejek waniliowy
mus-krem: 1 i 1/3 szklanki musu z dyni (zmiksowanej dyni)
4 łyżki miodu lub cukru
2 łyżki mąki kukurydzianej
1 łyżeczka oleju
ew. 1 łyżeczka soku z cytryny
Przygotowanie:
Mąki przesiewamy, suche składniki (bez cukru) mieszamy dokładnie. Osobno mieszamy składniki mokre i cukier. Następnie wszystko łączymy, miksujemy. Smarujemy tortownicę olejem, posypujemy bułką tartą. Wylewamy ciasto, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175°C i pieczemy ok. 30 minut.
Robimy mus-krem: wszystko razem mieszamy i chwilę podgotowujemy na małym ogniu, studzimy.
Po wystudzeniu ciasta przekrawamy je na 2 części i przekładamy kremem. Gotowe:)