makaron (u mnie z pszenicy durum)
opakowanie szpinaku mrożonego
opakowanie kotletów sojowych
5 ząbków czosnku
1/2 pora
1 mały jogurt naturalny
bulion do namoczenia kotletów
1 łyżka oliwy do smażenia
sól
inne przyprawy
Przygotowanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Kotlety sojowe namoczyć w ulubionym bulionie.
Czosnek przecisnąć przez praskę, pora pokroić w cienkie krążki. Wrzucić na rozgrzaną oliwę i przysmażyć kilka minut. Dodać pokrojone kotlety sojowe. Dodać szpinak i dusić razem jeszcze około 10 minut. Na koniec przyprawić i wymieszać z jogurtem.
Albo wymieszać makaron z zawartością patelni albo podawać makaron z sosem nałożonym na wierzch.
Nadesłał(a) koralina,
dnia: 2011-10-08 15:43:44.115
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.