puszka.pl - pysznie!

Kasza gryczana z fetą / pleśniakiem i pomidorami

Danie jest super proste, szybkie w przygotowaniu, można je modyfikować na wiele sposobów, dobre na ciepło i na zimno. Ja szykuję sobie do pojemniczka i mam posiłek do pracy. Do szkoły pewnie tak samo się nadaje :)


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dowolna!

kasza gryczana (może też być brązowy ryż),
ser feta (możemy też użyć pleśniowego, np. lazura),
pomidory

Przygotowanie:

Kaszę lub ryż gotujemy w odpowiedniej ilości wody, aż "wypiją" cały płyn. Do ciepłej kaszy wrzucamy któryś z serów pokrojony w grubą kostkę, delikatnie mieszamy aż się połączą (ale z uwagą, żeby się nie utarło na masę). Później dorzucamy pokrojone w spore kawałki pomidory. I gotowe!

Wskazówki i uwagi:

Danie robi się bardzo szybko, jedyne co trwa, to gotowanie kaszy - więc wstawiamy kaszę i dopiero wtedy udajemy się na poranne ablucje ;)
Nadesłał(a) jola23, dnia: 2011-10-01 20:23:05.065
Źródło/autor przepisu: Jola

Twoje zapiski: