puszka.pl - pysznie!

Muffinki z malinami i jagodami goji


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 20 babeczek

3 szklanki mąki
1/2 szklanki brązowego cukru
2 łyżki cukru pudru
5 łyżek gorzkiego kakao
20 g proszku do pieczenia (3/4 dużego opakowania)
2 szklanki mleka (może być roślinne)
1 szklanka oleju
4 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki jagód goji
szklanka malin

Przygotowanie:

W jednej misce wymieszać cukier, mleko i olej. W drugiej misce wymieszać wszystkie suche składniki. Do suchych składników przelać płynne i wymieszać.

Owoce dokładnie umyć i dodać do ciasta. Gdyby masa była zbyt gęsta dolać odrobinę mleka lub wody.

Nałożyć do foremek i piec w temperaturze 180 stopni. Czas pieczenia to około 20-25 minut, jednak najlepiej na bieżąco kontrolować babeczki patyczkiem, aby nie były zbyt suche.
Nadesłał(a) Zielona, dnia: 2011-09-29 21:30:00.143
Źródło/autor przepisu: http://zielonawsrodludzi.blogspot.com/

Twoje zapiski: