Bób opłukać, ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i zdjąć skórkę. Pieczarki oczyścić i umyć, pokroić na plasterki. Podsmażyć. Cytrynę wyszorować, sparzyć i pokroić na cienkie plasterki, a następnie każdy plasterek na ćwiartki.
Składniki wymieszać. Dodać posiekaną pietruszkę i bazylię, olej i wino. Doprawić solą i pieprzem.
Wskazówki i uwagi:
W przepisie nie podałam ile należy dodać pietruszki i bazylii - mogą to być np. 2 łyżki. Nie podałam, bo ja osobiście lubię więcej zieleniny. Także według upodobań.
Jeśli kto woli, pieczarki mogą być surowe, a cytryna obrana ze skórki.
Nadesłał(a) alsee,
dnia: 2011-09-21 22:07:59.76
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.