4 duże pomidory
2 garście szpinaku
2 duże ząbki czosnku
opakowanie koziego sera
świeża bazylia
oliwa do smażenia
sól
pieprz
Przygotowanie:
Pomidory umyć, odkroić w miarę precyzyjnie 2-centymetrowy kapelusz. Delikatnie wydrążyć łyżeczką miąższ. Szpinak umyć i osuszyć, usmażyć na oliwie z lekko osolonym czosnkiem.
Wydrążony miąższ połączyć ze szpinakiem i kozim serem. Doprawić świeżą bazylią. Sól i pieprz do smaku. Przygotowaną pastą nafaszerować pomidory. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec przez 10 minut. Smacznego :-)
Nadesłał(a) ilcia76,
dnia: 2011-09-16 18:25:07.989
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.