puszka.pl - pysznie!

Makaron "samo zdrowie" ze śmietanowo-czosnkowym szpinakiem

Fantastyczny smak, szybkość przygotowania i podgrzania to atuty tego dania.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

makaron rurki, świderki lub muszelki 250 g
szpinak mrożony 500g
śmietana 30% 250 ml
czosnek
sól
pieprz
1 łyżka masła do smażenia

Przygotowanie:

Makaron ugotować na półtwardo.

Na patelni rozgrzać masło. Podsmażyć szpinak, odparować wodę. Dodać dużą ilość zmiażdżonego czosnku, sól i pieprz. Wlać śmietanę i zagotować. Połączyć z makaronem i... zajadać.

Wskazówki i uwagi:

Można posypać wierzch startym żółtym serem.
Nadesłał(a) gracet, dnia: Sep 13, 2011
Źródło/autor przepisu: koleżanka z pracy

Twoje zapiski: