Ciasto kokosowe
		
			Potrawa śląska
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			Mąka pszenna 20 dag.
Cukier 10 dag
Margaryna 10 dag
Jaja 2 szt.
Śmietana 4-5 łyżek
Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Tluszcz do blachy
Masa kokosowa :
Wiórki kokosowe 20 dag.
Jaja 2 szt.
Masło 20 dag.
Cukier 10-15 dag
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Blachę płaską wysmarować tłuszczem. Margarynę utrzeć z cukrem oraz jajami na pulchną masę, dodać śmietanę, przesianą mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać i przełożyć na
blachę. Wiórki kokosowe, masło, jaja i cukier zagnieść jak na posypkę i nałożyć równomiernie na ciasto. Piec w piekarniku o temperaturze podobnej jak przy wypieku babek ucieranych.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: