puszka.pl - pysznie!

Pasta marchewkowo-serowa

Doskonała pasta, a jej wykonanie jest banalnie proste. Znowu przepis od koleżanki...


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: 3

2 marchewki,
kawałek żółtego sera (wielkości pudełka zapałek),
2 ząbki czosnku,
1 łyżka majonezu

Przygotowanie:

Marchewki umyć, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach, ser również zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek.

Doprawić do smaku majonezem oraz ewentualnie solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać.

Wskazówki i uwagi:

Sera żółtego dodajemy tak naprawdę według uznania, ale należy pamiętać, że zdecydowanie dominującym składnikiem ma tu być marchewka.
Nadesłał(a) olgwie, dnia: 2011-08-28 11:18:31.49
Źródło/autor przepisu: koleżanka

Twoje zapiski: