opakowanie chińskiego makaronu
2 marchewki
puszka czerwonej fasoli
1 cebula
5 dużych pieczarek
cynamon
kurkuma
chili
curry (wg uznania)
około 4 łyżki sosu sojowego
2 łyżki oliwy (może być zwykły olej)
Przygotowanie:
Obrać cebulę, pokroić w kostkę i smażyć przez chwilę na patelni na oliwie. W tym czasie zetrzeć marchewki, obrać i pokroić pieczarki w kostkę. Fasolkę opłukać i osuszyć. Przygotowane warzywa dodać do cebuli na patelni i dodać przyprawy: kurkumę, chili i curry. Podsmażać na patelni przez około 7 minut.
Makaron włożyć do miski, zalać wrzątkiem i dolać sosu sojowego. Przykryć i trzymać przez około 2 minuty, następnie odlać wodę i dodać makaron do warzyw na patelni. Wszystko wymieszać i dodać cynamon. Po około 5-7 minutach powinno być gotowe.
Smacznego !
Nadesłał(a) gosiak9506,
dnia: 2011-08-20 12:54:09.001
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.