puszka.pl - pysznie!

Gofry migdałowo-owsiane

Najlepsze gofry jakie kiedykolwiek jadłam.


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: 4 sztuki

2 szklanki płatków owsianych
1/4 szklanki migdałów
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka jogurtu
2 duże jajka (lub 3 małe)
szczypta soli
cukier trzcinowy/ miód/ słód - kto co woli i w ilości jaką preferuje

Przygotowanie:

Płatki mielimy razem z migdałami na mąkę w blenderze. Dodajemy proszek do pieczenia, mieszamy dokładnie. Dodajemy jogurt i lekko ubite jajka oraz pozostałe składniki, mieszamy dokładnie mikserem. Smażymy gofry na dobrze rozgrzanej gofrownicy.

Wskazówki i uwagi:

Mi wyszły 4 sztuki w gofrownicy o grubych oczkach.
Nadesłał(a) koralina, dnia: Aug 30, 2011
Źródło/autor przepisu: zwegowani.pl

Twoje zapiski: