Zupa z ogórków małosolnych i mleka kokosowego
		
			Ogórkowa z małosolnych i zielonych ogórków bardziej mi smakuje, może ze względu na łagodniejszy smak, który jeszcze bardziej łagodzi mleczko kokosowe. Jak dla mnie pycha, zachęcam do spróbowania!
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			ok. 10 dużych ogórków małosolnych
1 zielony ogórek
3 duże ziemniaki
marchew
kawałek pora
kawałek selera
ok.120 ml mleka kokosowego
sól 
pieprz
kostka warzywna
majeranek (zioła wg uznania)
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Wszystkie warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać wody i zagotować z przyprawami i kostką warzywną. Na sam koniec dodać mleko kokosowe i ewentualnie więcej wody jeżeli jest za gęsta.
	 
	
	
	
		Wskazówki i uwagi:
		Jeżeli ktoś woli bardziej kwaśny smak ogórkowej, radze dodać mniej mleka kokosowego. Jeżeli dodamy mniej wody, bardzo dobrze nadaje się na pastę do makaronu. Smacznego ;)
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: