puszka.pl - pysznie!

Zupa z ogórków małosolnych i mleka kokosowego

Ogórkowa z małosolnych i zielonych ogórków bardziej mi smakuje, może ze względu na łagodniejszy smak, który jeszcze bardziej łagodzi mleczko kokosowe. Jak dla mnie pycha, zachęcam do spróbowania!


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

ok. 10 dużych ogórków małosolnych
1 zielony ogórek
3 duże ziemniaki
marchew
kawałek pora
kawałek selera
ok.120 ml mleka kokosowego
sól
pieprz
kostka warzywna
majeranek (zioła wg uznania)

Przygotowanie:

Wszystkie warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać wody i zagotować z przyprawami i kostką warzywną. Na sam koniec dodać mleko kokosowe i ewentualnie więcej wody jeżeli jest za gęsta.

Wskazówki i uwagi:

Jeżeli ktoś woli bardziej kwaśny smak ogórkowej, radze dodać mniej mleka kokosowego. Jeżeli dodamy mniej wody, bardzo dobrze nadaje się na pastę do makaronu. Smacznego ;)
Nadesłał(a) Divva, dnia: Aug 17, 2011
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: