Ja podaję z ryżem, który chwilę prażę przed ugotowaniem.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
dla 2 osób
1/2 kg fasolki szparagowej
3-4 średniej wielkości pomidory
1 duża cebula
1 ząbek czosnku
olej/oliwa do smażenia
sól
pieprz
bazylia
Przygotowanie:
Myjemy fasolkę, obcinamy końcówki i gotujemy do miękkości.
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, cebulę również w kostkę. Na patelnię (ja daję na nierozgrzany jeszcze olej) wrzucamy cebulkę, chwilę później pomidory i ulubione przyprawy, wciskamy ząbek czosnku i tak dusimy kilka minut.
Fasolę szparagową kroimy na kawałeczki i dorzucamy na patelnię. Wszystko razem mieszamy i voilà.
Nadesłał(a) Surri,
dnia: 2011-09-10 12:03:31.181
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.