puszka.pl - pysznie!

Fasolka szparagowa w prostym sosie pomidorowym

Ja podaję z ryżem, który chwilę prażę przed ugotowaniem.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

1/2 kg fasolki szparagowej
3-4 średniej wielkości pomidory
1 duża cebula
1 ząbek czosnku
olej/oliwa do smażenia
sól
pieprz
bazylia

Przygotowanie:

Myjemy fasolkę, obcinamy końcówki i gotujemy do miękkości.

Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, cebulę również w kostkę. Na patelnię (ja daję na nierozgrzany jeszcze olej) wrzucamy cebulkę, chwilę później pomidory i ulubione przyprawy, wciskamy ząbek czosnku i tak dusimy kilka minut.

Fasolę szparagową kroimy na kawałeczki i dorzucamy na patelnię. Wszystko razem mieszamy i voilà.
Nadesłał(a) Surri, dnia: Sep 10, 2011
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: