puszka.pl - pysznie!

Sos vinegrette czosnkowo-ziołowy

Sos jest przepyszny! Polecam przeróżne modyfikacje :)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

8 łyżek oliwy
3-4 łyżki wody
4 łyżki octu
3 ząbki czosnku
1 czubata łyżeczka łagodnej musztardy (u mniej krem z gorczycy z miodem firmy Ankorp)
1 płaska łyżeczka soli
1 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego
szczypta pieprzu białego
1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich

Przygotowanie:

Czosnek zgnieść w prasce do czosnku. Wszystko wymieszać dość energicznie (można przelać do butelki i wstrząsnąć).

Wskazówki i uwagi:

Nie przejmować się dziwnym kolorem i tym, że się rozwarstwia :D
Nadesłał(a) ruta, dnia: 2011-08-15 12:47:12.74
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: