puszka.pl - pysznie!

Farsz cukiniowo-pieczarkowy (np. do naleśników)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 średnia cukinia (albo 1/2 dużej)
250 g pieczarek
1 duża cebula
sól
inne przyprawy (u mnie była bazylia i pieprz)
olej do smażenia

Przygotowanie:

Na tarce na dużych oczkach ucieramy cukinię i pieczarki. Kroimy cebulę. Wszystko razem dusimy na patelni dodając naszych przypraw. Ja dusiłam dopóki nie byłam zadowolona z efektu (jakieś 20 min.).

Mamy gotowy farsz. Naleśniki zawijamy jaką tylko potrafimy techniką i pozostaje tylko rzec smacznego.

Wskazówki i uwagi:

Do ciasta na naleśniki dodaję łyżeczkę-dwie kurkumy. Ciasto zyskuje fajny kolor.
Nadesłał(a) Surri, dnia: Aug 9, 2011
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: