dodatki:
- miód (lub słód)
- wiórki kokosowe
- ew. listki mięty bądź alkohol
Przygotowanie:
Ciasto naleśnikowe przygotowujemy rozrabiając mąkę z wodą, do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Banany przekrawamy wzdłuż i zanurzamy w cieście, po czym kładziemy je na gorącym dość głębokim oleju. Smażymy z obu stron. Ciasto mimo smażenia będzie nieco blade.
Układamy jeden obok drugiego, polewamy odrobiną miodu, posypujemy wiórkami kokosowymi i ozdabiamy listkami mięty lub polewamy alkoholem i podpalamy. Smacznego!
Wskazówki i uwagi:
Niektóre alkohole takie jak np. whisky mogą nie zapłonąć.
Nadesłał(a) superzebra,
dnia: 2011-08-05 10:55:12.423
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.