puszka.pl - pysznie!

Chrupiące bułki z pomidorem i bazylią

Przepyszne danie, które przez długi czas jedliśmy na śniadanie, obiad i kolację. ;)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

6 bułek
oliwa z oliwek
3 pomidory
sól
bazylia (najlepiej świeża, ale suszona także świetnie smakuje)
opcjonalnie oregano

Przygotowanie:

Wszystkie bułki kroimy w pół i każdą połówkę smarujemy oliwą. Pokrojone pomidory kładziemy na bułkach, posypujemy solą, bazylią i oregano.

Tak przygotowane bułeczki wrzucamy na chwilę do piekarnika, aż zrobią się chrupiące (3-5 min.).

Robimy kanapkową górę na talerzu, włączamy dobry film i zajadamy się taką przekąską. ;)
Nadesłał(a) superzebra, dnia: Aug 1, 2011
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: